Úvodní stránka » Ostatní » Investice pro rok 2013

Investice pro rok 2013


Přímý důsledek informací z článku o fotovoltaice je ten, že ve vyrovnaném rozpočtu na rok 2013 nám chybí 450.000,- Kč. Z toho se také budou vyvíjet možnosti obecních investic.

    • Oprava kanalizace
      Jedná se o investici v předpokládané výši 200.000,- Kč. Jde o výměnu kanalizace u tenisového kurtu. Od odbočky do „Horky“ po vstup do čističky. V loňském roce došlo k ucpání a nucenému tlakovému čištění. Byl proveden videomonitoring a ukázalo se, že původní betonové roury jsou z velké části poničené, prorostlé kořeny stromů a tím dochází ke snižování průtoku a následnému ucpání.
      Z tohoto důvodu je tato investice na prvním místě a bude realizovaná hned začátkem roku. V této chvíli se připravuje výběrové řízení.
    • Oprava oplechování kostela
      Investice ve výši 100.000,- Kč.
      Jedná se o opravu (výměnu) plechů na kostele. Vlivem špatného stavu dochází k zatékání a k poškozování fasády této kulturní památky.
    • Oprava chodníků
      Původní plán investice 600.000,- Kč.
      Rozhodně bychom rádi pokračovali v opravě chodníků, ale v této chvíli nedokážeme říct, v jakém rozsahu to bude možné. Tato investice bude realizována jako v předchozích letech až na podzim a do té doby bude jasné, kolik finančních prostředků bude možné letos použít.
    • Chodník Zakřany – Zbýšov
      Spojili jsme se jednak se Zbýšovem, který přislíbil pomoc a hlavně s mikroregionem Kahan. V současnosti se připravuje jednoduchá studie a zároveň se zkoumají možnosti čerpat dotace.Bohužel doba, kdy dotace byly celkem běžně dosažitelné, je dávno pryč. Nyní je jedna z variant nestavět chodník, ale cyklostezku (resp. kombinace chodník – cyklostezka). Tady by snad šance na dotace byla. Ale to ukáže až čas a budeme Vás samozřejmě informovat.

Přidat komentář

První a poslední písmeno z názvu obce

Zvýrazněné položky jsou povinné.

Přehled komentářů

  1. Konečné shrnutí investic (Michal Procházka, 11. 12. 2013 17:32:14) Odpovědět

    Dobrý den.
    Dostávám se ke konečnému shrnutí investic za rok 2013.
    1.Oprava kanalizace
    Oprava kanalizace mezi Horkou a vstupem do čističky proběhla. Investice byla trochu větší, než se předpokládalo, ale byla nezbytná. Celková výše investice: 415.619,-Kč.
    2.Oprava oplechování kostela
    Vše proběhlo v pořádku a bez problémů. Celková výše investice: 114.703,-Kč.
    3.Oprava chodníků
    Oprava proběhla podle plánu, i když drobné problémy se Správou a údržbou silnic investici trochu prodražily. Musel se dodělávat zpětně projekt a některá schvalovací řízení. I tak si myslíme, že to dopadlo velmi dobře. Celková výše investice: 659.118,-Kč.
    4.Chodník Zakřany – Zbýšov
    V tomto bodě se letos nic neinvestovalo, nicméně se podařilo získat informace pro další postup. Více bude uvedeno v plánovaných investicích na rok 2014.

  2. Aktualizace (Michal Procházka, 3. 9. 2013 9:56:43) Odpovědět

    Dobrý den.
    Opět přidávám aktualizované informace.
    1.Oprava kanalizace byla úspěšně realizována v původním rozpočtu.
    2.Oprava kostela - firma Jiří Hájek bude tuto opravu realizovat v září - říjnu. Schválený rozpočet akce je 111.808,- Kč.
    3.Oprava chodníků - taktéž uzavřeno výběrové řízení. Firma Dušan Hort bude provádět opravu v termínu od poloviny září do konce října. Výše investice činí 659.118,- Kč.

  3. Aktualizace (mistostarosta, 5. 8. 2013 17:19:54) Odpovědět

    Dobrý den.
    Rád bych informoval o aktuálnosti výše zmíněných investic.
    1.Oprava kanalizace právě započala. Ve výběrovém řízení zvítězila forma Dušan Hort. Výše investice bohužel překročila předpoklad téměř dvojnásobně a činí 399.281,- Kč.
    2.Oprava kostela - zatím nebyla započata, shání se kdo by to udělal.
    3.Oprava chodníků - letos realizovat v úseku odbočka na drahy - odbočka na křiby - horní čekárna. Tento týden bude vypsáno výběrové řízení.
    4.Chodník Zbýšov - Zakřany.
    Jak jsem uvedl již dříve, cyklostezka v této chvíli naráží na problém napojení na ostatní síť stezek. Počkáme do příštího roku, jak se pohne výstavba v Babicích a podle toho se rozhodneme. Zda počkat na případnou realizaci s Mikroregionem Kahan formou cyklostezky nebo to řešit individuálně.
    5.Rekonstrukce nízkého napětí - nová potenciální investice, o které píši v samostatném článku.

  4. Odpověď (Michal Procházka, 30. 7. 2013 15:51:23) Odpovědět

    Dobrý den pane Havláte.
    Je to tak jak píšete. O této možnosti víme a již jsme ji začali řešit.
    Není to ovšem tak jednoznačné. Problém je, že Vám nikdo nedá peníze na cyklostezku "od nikud nikam". Podmínkou je návaznost na další cyklostezky. Proto se pokoušíme řešit to společně v rámci mikroregionu Kahan.
    Tam je v této chvíli situace taková, že se právě realizuje cyklostezka Zastávka - Babice. V další fázi by se dalo uvažovat i o naší spojnici Zbýšov - Zakřany. Ovšem pouze za předpokladu navázání na straně Zakřan na stávající cyklostezku (asi na cestu kolem vodárny) a na straně Zbýšova na některou stávající nebo případně nově budovanou Zbýšov - Babice.
    Zkusíme protlačit prozatím alespoň projekt.
    Pořád také zůstává v platnosti realizace provizorní cesty pomocí panelů.
    O dalších krocích Vás budeme informovat.
    Mějte se.
    Procházka

  5. Chodník Zakřany - Zbýšov (Jiří Havlát, 25. 7. 2013 17:08:09) Odpovědět

    Cca před měsícem dávali v TV reportáž o jisté obci v ČR, která zrekonstruovala veškeré své chodníky dotacemi z EU tím, že z nich udělala "cyklostezky" (na které dotace jsou). Stačilo pak jen namalovat čáry oddělující chodce a cyklisty. Takže to jde. Nepředpokládám, že by se takto dal opravit zbytek chodníků u nás, ale aspoň zmíněný úsek Na rovinách by snad šel zkusit prosadit. Tak snad zase za pár let nebudeme lamentovat nad tím, že "už to nejde" a že jsme něco propásli...

  6. Chodník Zakřany-Zbýšov (Jiří Havlát, 16. 4. 2013 18:33:37) Odpovědět

    Zdravím.
    Příslib pomoci od Zbýšova ohledně chodníku na Rovinách bych bral s velkou rezervou. Náhodou se mi do ruky dostala zbýšovská Ozvěna z r. 2008, kde se v Usnesení z 1. zasedání ZM konaného 21.1.2008 píše, cituji: " Zastupitelstvo města bere na vědomí ... doporučení Ing. Křístela realizovat chodník na Rovinách, který poskytne zároveň protipovodňovou ochranu a propojí Zbýšov s nově vybudovanými zpevněnými polními trasami v Zakřanech"...konec citátu. Nevím na kolik "pětiletek" zbýšovské Zastupitelstvo plánuje, ale jednu celou vyčerpalo "braním na vědomí", druhou možná bude doporučení schvalovat, aby na konci třetí pětiletky pomoc zamítlo pro nedostatek financí... Pokud existovala doba, kdy byly dotace dostupné, tak ji prostě tehdejší ( ve Zbýšově staronová ) garnitura trestuhodně propásla...

  7. Investice (Jiří Havlát, 28. 3. 2013 12:03:53) Odpovědět

    Kombinace chodník-cyklostezka by bylo ideální řešení. Bezpečně by se cítili i kolaři, kterých po Rovinách jezdí taky poměrně dost.
    A ke kostelu...kulturní památku beru, ale neměla by se na ní podílet především církev? Aspoň by z restitucí pořídila něco prospěšného...

Radar bouřky










TOPlist