Úvodní stránka » Obecní úřad » Návštěvní kniha

Návštěvní kniha

Přidat komentář

První a poslední písmeno z názvu obce

Zvýrazněné položky jsou povinné.

Přehled komentářů

  1. Uvolněný starosta + kabelovka (Veverka, 31. 10. 2016 8:03:26) Odpovědět

    Dobrý den,
    nevím kolik lidí toto čte. V začátku jsem řekl, že se nebudu zúčastňovat debat v této rubrice. Tentokrát ale musím. Je možné, že mě viděl jak jedu do firmy. V současné době opravujeme mělnič na ČOV takže zcela bezplatně využívám telefon, materiál, vybavení i práci zaměstnanců na opravy zařízení obce. Ještě tam mám na opravu pohon na zametač, tak až zase napíše, tak abyste to věděli.
    Možná by se mu líbilo, kdybych nechal opravovat součástky někde jinde a za peníze. To bohužel dělat nebudu. Pokud to bude možné budu to i nadále opravovat ve firmě. Teď máme obecní auto v opravě. Jestli mě uvidíte jezdit den možná dva v mém autě, tak to nemusí vždy znamenat, že jedu do firmy jak by určitě napsal. Ještě vysvětlení ke kabelovce. Došlo k porušení zesilovačů, takže kabelovka nešla i v místech, kde to nebylo předpokládáno. Lukáši, nevím jestli ti někdo poví něco o kabelovce, ale máte moje číslo a já ti rád odpovím.
    Doufám, že moje vysvětlení je postačující.Nadále Vám budu odpovídat na e-mailu urad@zakrany.cz, ne v této rubrice.
    Přeji Vám pěkný ničím nerušený den.

  2. Uvolněný starosta (J. Havlát, 27. 10. 2016 10:39:54) Odpovědět

    Chtěl bych se zeptat, jestli náplní uvolněného starosty je to, že se v úřední den (středa 26.10.2016) v 11,45 dopraví obecním vozidlem do sídla své firmy ve Zbýšově a tam za obecní peníze "úřaduje" (předpokládám ve prospěch obce)... Není ten náš starosta "uvolněný" až moc?
    Milane Veverko, co kdybys radši řešil např. kabelovku, která už druhý den nejede?

  3. Kabelovka (Lukáš P., 27. 10. 2016 8:53:38) Odpovědět

    Zdravím, nejede kabelovka jen u nás, nebo po celé dědině?Díky

  4. Vypnutí elekrické energie (Mistostarosta, 13. 7. 2016 18:43:11) Odpovědět

    Zdravím,

    vypnutí elektrické energie bylo hlášeno v obecním rozhlase. V tomto znění :

    Z důvodu plánovaných prací bude přerušena dodávka el. energie dne 14. 7. od 7 do 16,30 hod. a dne 18. 7. od 7 do 12 hodin. A to v ulici Křiby, Drahy a podél silnice od Zbýšova ke spodní čekárně.


  5. EL. (Lukáš P., 13. 7. 2016 7:10:24) Odpovědět

    Zdravím, kde kromě infokanálu se dovím o přerušení dodávek el. proudu z důvodu prací?

  6. Navýšení nákladů na cyklostezku (J. Havlát, 2. 6. 2016 10:43:29) Odpovědět

    Dobrý den všem.
    Tak konečně vidíme i u nás v obci, jak fungují výběrová řízení. Osloví se několik firem a vyhraje Miloš Ryšavý s nejnižší nabídkou. Firma chvíli kutá v zemi a pak navýší cenu (u cyklostezky konkrétně ZATÍM o 264.000,- Kč bez DPH) ... no a všichni jsou spokojeni, že zvítězila "nejnižší" nabídka...chtělo by se říct - že si všichni zainteresovaní přijdou na své... Ale proč ne, když např. v jednom nejmenovaném městě (odkud vede cyklostezka) je to léty prověřený "fungující" model a nikomu to nevadí (resp. vadí, ale remcá se akorát po hospodách nebo aby nás náhodou někdo neslyšel...).
    No ale pak se nedivme, že nejsou peníze na ostatní věci. Že pravděpodobně nebude např. na kabelovku. Zmizí sice dráty el. vedení, ale zase si na střechy umístíme antény a na fasády přilepíme satelity...no a vrátíme se o 20 let zpět... Nebo že za svoz platíme 500,-Kč za občana za rok při frekvenci 14 dní a že za vedle stejná firma sváží za stejné peníze v týdenních periodách? Údajně to tam dotují a my na to nemáme peníze... Proč asi?
    Jen pro zajímavost - dcera se přestěhovala do Moravan u Brna a kolik byste řekli, že tam platí za svoz? NIC !!! NULA !!! Že by to bylo tím, že tamní vedení na rozdíl od toho našeho umí hospodařit ??? Každý má to, co si zaslouží...no a my prostě máme tohle... Tyhle...

  7. Postřik herbicidem (Lukáš Krček, 26. 4. 2016 7:24:43) Odpovědět

    Zajímalo by mne, která chytrá hlava vymyslela postřik okolo chodníků herbicidem. Pokud by došlo jen k postřiku obecní zámkové dlažby tak proti tomu nemohu nic namítat, byť v nové zámkové dlažbě nic neprorůstá, ale docela mne slušně řečeno "nadzvedlo ze židle", když jste postříkali (zničili) i pás cca 25 - 30 cm MÉHO pravidelně udržovaného trávníku za obrubníkem, tudíž na mém pozemku! Jelikož je to i u sousedů, byť né v takové míře, tak předpokládám, že je to dílo pracovníků obce?!?!

  8. Zpomalovaci retardery (Jan Jerabek, 4. 4. 2016 8:05:56) Odpovědět

    Dobry den,

    rad bych vas poprosil, zda by neco neslo udelat a to dost rychle s omezenim rychlosti u prechodu pro chodce pred materskou skolkou? Je jen otazka casu nez se tam neco velmi vazneho stane. Nebylo by vhodne premyslet o zpomalovacich retarderech ci o jinem reseni napr. mereni rychlosti v rannich hodinach. Nekolikrat se nejen nam stalo, ze stojime s detmi u prechodu pro chodce a i mistni "profrci" minimalne 70km/h? Dekuji Jan Jerabek,Zakrany

  9. Hřiště (Luděk Prokeš, 27. 11. 2015 14:45:18) Odpovědět

    Zdravím všechny občany,
    pro informaci zde dávám odkaz na článek, ve kterém se vedení naší obce vyjadřuje k rozvoji hřiště a dalšího zázemí pro volnočasové aktivity v Zakřanech.

    http://www.nadacecez.cz/cs/pro-media/aktuality/754.html

  10. Zápisy z věřejného zasedání (Mistostarosta, 31. 10. 2015 10:00:09) Odpovědět

    Zdravím,

    zápisy z roku 2015 byly omylem přesunuty do Archivu. Už jsou vráceny zpět. V archivu jsou zápisy z roku 2014 a starší.

    Místostarosta

  11. Veřejné zasedání zastupitelstva (Luděk Prokeš, 29. 10. 2015 10:41:29) Odpovědět

    Dobrý den,
    Kde se dají nalézt na Zakřanských stránkách zápisy ze zasedání zastupitelstva? Složka Veřejné zasedání zastupitelstva je prázdná.
    Děkuji za odpověď
    Luděk Prokeš

  12. Dětské hřiště (Jiří Havlát, 3. 6. 2015 15:03:42) Odpovědět

    Zdravím všechny.
    Mě osobně nejvíc pobavila fotka na FB Sokolovny, jak současný pan starosta slavnostně přestříhává pásku při otevírání hřiště. Ten stejný pan starosta, který se v minulém volebním období na Veřejném zasedání 27.3.2014, v té době ještě jako kulturní referent, jako jediný z tehdejších zastupitelů zdržel při hlasování o schválení přijetí dotace na toto hřiště...
    On vážně byl někdo tak naivní, že si myslel, že současné vedení obce bude schopno vůbec zajistit a pak případně následně smysluplně využít dotace na rozvoj obce?

  13. Dětské hřiště (Lucie, 3. 6. 2015 14:03:05) Odpovědět

    Dobrý den,
    dětské hřiště nejen že působí jako výběh, ale navíc je to dle mého názoru drahá prašná designovka, a to je škoda. Ke komentáři Luďka není víc co dodat,než to, že jestliže byla takto nastavená situace je těžko pochopitelné proč nebyly finance využity a nevybudoval se tedy o mnoho větší sportovní areál, kde by jistě i dětské hřiště vypadalo jinak. Možná bychom se nad tím mohli zamyslet trochu hlouběji...ale to je na každém z nás.

  14. Dětské hřiště (Luděk, 2. 6. 2015 12:35:01) Odpovědět

    Dobrý den,
    Musím souhlasit s Pavlem, že toto hřiště není optimální. Co se týče dětského hřiště, tak plány i možnosti pro letošek byly podstatně jiné a větší. V Zakřanech mohlo být letos vybudováno krásné moderní dětské hřiště, dráha a cvičební místo pro mažoretky, dráha pro hasiče a dán základ pro multifunkční hřiště s umělou trávou.

    Za minulého zastupitelstva byly předjednány, případně získány dotace v celkové výši 772.000,- Kč, kde spoluúčast obce měla být 172.000,- Kč, (proinvestováno bylo 200.000,- Kč – peníze od společnosti ČEZ - oranžová hřiště, které byly v loňském roce připsány na účet obce). Zde jsem uvedl jen základní dotace, o které mohla letos obec žádat – dotací bylo vypsáno mnohem více, ale to je na delší výčet.

    Podání žádostí o další dotace a tím i možnost dalšího rozvoje obce ztroskotaly na současném vedení obce.

    Po diskuzi s panem starostou byl dán příslib, že by se v budování mělo pokračovat. Otázkou je ovšem, zda a v jakém časovém horizontu.

    Jedná se hlavně o dráhu pro naše mažoretky, které opět zabodovaly a jsou mistryněmi ČR 2015 a postupují na MS v Praze. Přes tyto obrovské úspěchy nemají pořádný prostor na cvičení a nemají možnost pořádat soutěž, protože není kde. Uvidíme, zda se obec k tomuto postaví čelem a něco v brzké době pro děvčata udělá, tak jako ony dělají pro obec obrovskou reklamu a propagaci nejen v ČR, ale i na světové úrovni.
    http://www.mazoretkyzakrany.websnadno.cz/


  15. Dětské hřiště (Pavel, 2. 6. 2015 6:41:43) Odpovědět

    Dobrý den,
    nové dětské hřiště je fajn. Jen mě tak napadá, zdali nešlo zhotovit vkusnější (stylovější) plot, než ten současný z pletiva. Působí to zvláštně, spíše jako výběh.

  16. PETANQUE 2015 (Luboš Bok, 20. 4. 2015 21:45:44) Odpovědět

    Bylo by možné využít také obecních stránek na přihlášení na XIV. ročník petanque smíšených dvojic ? Termín:sobota 6.6.2015 od 12.30h, Místo: hřišťátko u tenisového kurtu , Podmínky: smíšené dvojice, startovné za dvojici 200,-Kč, vlastní kovové koule.
    Děkuji

  17. stránky (Renata, 9. 3. 2015 11:08:37) Odpovědět

    Díky za nové stránky obce. Jsou pěkné a přehlednější než ty předchozí :)

  18. e-stránky (občan, 27. 2. 2015 9:34:46) Odpovědět

    Tyto nové obecní internetové stránky jsou fajn.

  19. Vítání občánků (Gabriela Hořanská, 24. 2. 2015 22:51:10) Odpovědět

    Ďakujeme za milé vítanie občiankov i za krásne fotky s videom.

předchozí 1 | 2
následující

Radar bouřky










TOPlist